Представители на политическите формации Левицата, Възраждане и БСП цяла нощ пазиха

...
Представители на политическите формации Левицата, Възраждане и БСП цяла нощ пазиха
Коментари Харесай

Три партии пазят на дежурства паметника на Съветската армия

Представители на политическите обединения " Левицата ",  " Възраждане " и Българска социалистическа партия цяла нощ пазиха Паметника на Съветската войска.

Още във вторник заран „ Левицата! “ направи палатков лагер против премахването на Паметника на Съветската войска през вчерашния ден, а вечерта представители на „ Възраждане “ и „ Българска социалистическа партия за България “ също пристигнаха пред паметника. В съпоставяне с през вчерашния ден има двойно повече палатки и шатри пред паметника, отбелязва Българска телеграфна агенция.



От „ Левицата “ и „ Възраждане “ са създали наряди и 24 часа ще има хора в палатковия лагер пред паметника на Съветската войска, сподели за Българска телеграфна агенция Мая Манолова от „ Левицата “. По думите ѝ властта се опасява от гражданското неодобрение. 



Ще бъдем тук, до момента в който министър председателят акад. Николай Денков и държавното управление се откажат от премахването на паметника, безапелационен бе някогашният омбудсман.
Тя се закани, че „ всяко посягане на десницата да демонтира историята ще срещне сериозен отпор “.



През 2019 година в предходната кметска акция беше стихотворец ангажимент, че всички значими въпроси за столичани ще бъдат решавани посредством локални референдуми, уточни Манолова. „ Този слугинаж на непознати посолства, които да ръкопляскат на тези антинародни дейности, би трябвало да срещне националния отпор и го среща “, разяснява още тя.

Според Манолова концепцията за премахването на паметника е за да бъдат насъбрани дивиденти за идните локални избори.

Заместник-председателят на ПГ на “БСП за България ” Георги Свиленски, ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия и на групата общински съветници на социалистите Иван Таков, членове на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия и симпатизанти също се включиха в отбраната на Паметника на руската войска.



“Няма да позволим паметникът да бъде съборен. Няма да допуснем това да бъде главен детайл от предизборната акция на хора, които не познават историята и предишното на България и Европа. Противопоставяме се на всяка самодейност за събарянето на който и да е било монумент на територията на страната, без значение чия част от историята на България въплъщава ”, съобщи Свиленски пред БНР.

Както е известно, с решение на Министерския съвет  от 2 август бе изменен статутът на Мемориален комплекс " Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР